Sarapan pagi yang sempoi..
Hari ni teringin nak makan kanji, ari tu terlihat kat blog mat gebu tentang bubur nasi..tu rasa
nak makan kanji..
So ari ni aktiviti kat pejabat sebelum menjalankan tugas..merebus nasi le..
apa lagi boleh le menjamu selera..resepi ni bukan le amik dari mat gebu tapi dari bonda tercinta..
layannnnnnnnnn....
Bahan2
beras secawan
air untuk merebus beras
sedikit halia
sedikit halba
udang kering
bawang besar
sedikit santan
sedikti garam
cara:
rebus beras dengan air hingga kembang kemudian masukan udang kering ,bawang besar yg telah dihiris ,halia, halba dan santan dan masukan garam secukup rasa. Dan boleh lah ditutup api bila bubur tu agak pekat sedikit. lepas tu taburkan ngan daun sup.
sedap dimakan gan ikan bilis goreng , telur asin ke ikan masin ke..dan cili padi...alamak terangkat..
Comments
Post a Comment