Posts

Showing posts from January 9, 2011

Lempeng (tepek) n Kopi O 434

Image
Lempeng(kalau org perak panggil tepek je) dibuat untuk sarapan hari sabtu lepas.Teringin nak buat lempeng sebab pergi ziarah umah mat gebu ..tertengok dia masak lempeng...maka menjejes ayo liur dibuatnyer..kebetulan ada sambal ikan bilis..so ape lagi..minum ngan kopi O 434 yg Rahmah bagi tu masa dia datang Ipoh (akaktoo.blogspot.com).

lempeng dimakan ngan sambal tumis ikan bilis
burpppppppp...alhamdulillah..
pekena kopi O 434 ...fuhhhhhhhhhhhhhh la mak..

malang tak berbau....abah patah kaki

Image
Semalam 12jan..dapat call dari Adi(adik) bagi tau kaki abah terseliuh jatuh kat hospital Teluk Intan. Aku n my laki pun bergegas balik Bidor..sampai Bidor letak kereta kat stesen bas..maka kami berdua pun naik bas..supaya kereta abah dapat bawak balik..(aku ni tak reti bawak kereta kalau tak terus je ke Teluk Intan tu)..

Sampai Hospital..abah ada kat ward kecemasan(non kritikal)...abah tersilap langkah ...abah nak langkah longkang ingatkan kaki tu dah sampai kesebelah sana tapi tak sampai terus kaki tu masuk longkang..kaki yg masuk longkang tak patah.. kaki yg sebelah kiri yg cuba menahan..patah nyer tak le teruk sangat ..lebih kurang retak sikit je..mungkin org tua kut..so kena simen gak le...Rm200 simen yg terbaik ringan jer..dekat pukul 3 juga la keluar dari hospital nasib baik abah tak kena addmit ....kalau tak girlfriend dia kat umah tu cam ner...tinggal sorang le pulak...

Sebelum balik sempat le round bandar Teluk Intan..cari tongkat untuk abah, teluk intan panas sangat munkin dek…

dah 13januari...dah 13 hari berlalu di tahun baru..

Image
Hari ni dah 13jan 2011...anak2 dah pun start sekolah..so dah start sibuk balik..pagi2 dah bangun siapkan sarapan dan makan tengahari untuk anak2...malam pulak teman anak2 buat homework..waduh letihnyer..mata rasa nak terlelap je ...tapi kalau tak teman kan tak buat le jawabnyer..
myra..hari pertama di sekolah...lepas bayar yuran ibu terus balik..

Sekarang ni kat umah anak yg tinggal hanya tinggal 3 org. yg sulong dah ke ipta..yg no 2 kena pegi plkn...sunyi juga.rasa nyer..masa anak2 kecik lagi rasa rimas ngan anak2 bergaduh la..menjerit la...macam2 lagi ..sekarang baru tau...sunyi..