Posts

Showing posts from May 19, 2013

Hari kedua betapa di pejabat sewaktu orang lain bersantai ngan keluarga....huwaaaaaaaaaaaaaaaaa

Image
Hari Sabtu sepatutnya ofis tutup tapi terpaksa bekerja lagi hari ini kena siap pelan dah janji ngan bos.Aku mesti tunjukan keupayan ku seorang yang dah otai dalam membuat pelan.Jangan boss ingat aku dah nak masuk 5 series ni tak berupaya dah nak melakukan tugasan.Junior pun masih merangkak2 belajar buat pelan buat aku sakit jiwa...sabo je la.. Kalau le aku berhenti keja cam ne la boss nanti.Staff bukannya ramai sangat mau kelam kabut dibuatnya hahaha.. Santapan pagi ni cuma kue tiaw goreng beli punya ok kita mula kan tugas...jangan buang masa lagi...keja rajin2 raya nanti dapat bonus..yahoo.ooo

Selamat bercuti sempena Wesak Day...

Image
Orang semua bercuti hari ini..anak2 pun dah start cuti sekolah.Aku kena kerja hari ini keja kat site dah masuk kena anto hari Isnin nanti ,ini bermakna kena keja sampai hujung minggu ni.Aduhaiiii...leteh cam gini.Tapi masyuk le sikit bulan ni..huhuhuhu
Sementara nak start keja isi perut dulu..kalau perut kosong tak leh nak fikir..nak proses data n edit lukisan .Banyak ni kena buat ni...boleh ke siap?Mee Hoon ni dimakan bersama cili potong dan daun ketumbar tanam sendiri ..mee hoon goring sendiri bukan beli tauuuu.. Ok Selamat Bercuti....byeeeeeeee

Lempeng with sambal sardin...

Image
Tu dia sarapan aku ari ni lempeng with sardin ..samabil makan mengadap pc..kat ofis ni.Dashat nya staff..boss dah siapkan pantry masih nak makan kat meja kerja juga..

cerita hujung minggu...dan cerita hari ini

Image
Hujung minggu lepas balik kampung di Bidor..bawak abah tengok umah dia.Bagi dia lepas rindu kat umah dia bilik dia..bau tanah dia bau rumput dia.Dan yang utama melepaskan rindu dendam dia bawak kereta kat pekan bidor.Masuk hari kedua kat kg..dah start mengah balik.banyak sangat memandu..tu dia.Larang karang merajuk.Sekejap2 dah tarik nafas..cam semput jer risau jugak.. Dua hari di kg.En Hubby dan anak2 jadi tukang kebung.mesin rumput ..memerun ...sedap nya bau asap rumput.Terkenang masa kecik2..masa duduk ngan Opah dulu tiap2 petang bakar daun2 cempedak kering...