Posts

Showing posts from December 4, 2011

dah lama tau dah budi bahasa kaum kerabat ni...

cantas mencantas ni ada le kut dlm dunia perniagaan..ni terkena kat boss aku la HJL..kesian dia..nasib baik kerja2 dia tak di cantas dik org ni Si JJ..cuma dia tarik budak praktikal politeknik jer..kalau tidak budak poly tak praktikal kat ofis aku.. Silap addment juga la tak bagi tau budak ni yg ofis dah pindah...budak tu gi la kat ofis lama...cari2 tak ada orang cuma pejabat Si JJ ni yg ada..(si jj ni owner bangunan, tu kami cuma menyewa saja dan dulu sebelum ni memang HJL partner ngan JJ...disebabka mungkin bnyak tekanan dari Si JJ ni HJL pun buka la syarikat sendiri-berjaya la juga...mana2 pekerja yg Si JJ ni tak suka HJL amik jadi Staff dia..termasuk aku la) Disebabkan tengok Syarikat HJL nampak maju jer..dapat banyak job..kawan pun dengki..dihalau nyer kuar dari ofis yg cantik tu..bagi tempoh 3 bulan mana le HJL tak ngelabah cari ofis baru... tapi allah permudahkan keja dia...dia dapat beli bangunan sendiri...maka pindah kami semua di tempat baru..seronok nye berpisah dengan mereka…