Posts

Showing posts from May 12, 2013

Mintak-mintak dipanjangkan umurnya...

Image
Petang nanti nak bawak abah balik kg.Dia dah rindu kat katil dia..kat umah dia..kat tanah dia.Kalau boleh dia nak memandu sendiri..wow..tak dibenarkan lansung.Duduk kat umah ni pun duduk2 jer dah boleh tido..ini kan bawak keta.
Balik kampung dalam 2 hari.Cam ner la nak tinggal kan cambahan pokok bendir usa dan kankung dan yang lain2nya.Harap2 hujan le dalam 2 hari nanti.  Pagi tadi dah hujan jimat air tak yah nak siram pokok




Sekeping kad Hari Ibu dari my princes...

Image
Terima Kasih sayang....
walaupun adik buat sendiri ibu tetap suka

Kebun yang segan nak hidup...berbanding orang lain punya..

Image
Pokok kobis dan sawi hongkong yang telah dialihkan kebatas berminggu yang lalu hilang tanpa dikesan.Ada yang tinggal pun hidupnya segan tapi mati tak mau.Pokok kacang panjang telah dihurung semut hitam..huhuhu kesian pokok kacang tu..
ini cambahan timun jepun dulunya tempat pokok bunga kobis yang tak sempat membesar.Harap pokok timun ni selamat la hendaknya.Di tepinya dicucuk batang pokok kangkung.Elok pulak tumbunhya. yang ini pulak pokok kacang buncis.Sebenar semai biji benih nya 5 biji yang selamatnya 2 pokok jer..yang lain2 nya innalillah...pagi tengok ada ..petang tengok ada..pagi esok nya dah missing in action.Kena cari racun siput babi..ooppssssss. Pokok cili api ada 4 pokok.yang sepokok lagi tu ghenet jer.Daunnya sedikit kerinting.Terlebih baja kut.tapi dah star berbunga.Nanti tak yah le beli cili api lagi...nangis tokeh cina kedai depan tu.
Pokok ketumbar yang harum baunya..tempat kucing2 pendatang duduk menumpang tido.Kucing2 ni bukan tak ada tuan.Bila kucing tu dah tua tua…