Posts

Showing posts from 2015

Macam biskut pulak ya..sekejap ada sekejap tak de..

Image
Aduhaiiii...tenggelam timbul je teman ni kan. Nak kata busy sangat idak le. Cuma tak perasaan nak menulis di blog je. Ni nak cerita cuti dewali semalam ikut encik Laki balik Taiping nak tempah batu nensan pak mertua. Selesai urusan En.Laki pun bertanya nak pi mana pulak..hehehe pucuk di cita ulam mendatang. Teman pun moh le kita ke Kuala Sepetang. Buat apa katanya..Ada le...jom le kita jejalan kesana tengok kilang arang ke tengok ikan Segar ke..itu jawap teman. Teman idak le penah sampai ke sana sampai ke jeti cuma sampai kt warung mee udang je..yang rasa macam mee Bandung je...tapi udang nya jangan cerita le punya la banyak..
Akhirnya sampai juga le teman ke Kuala Sepetang semalam....wah ramainya pelancung..depa naik bot melawat sangkar ika,tengok burong helang.Apek tokeh bot tu cerita 1 kepala Rm25 satu jam.Tapi tak pe le kita hold dulu lah anak2 tk semua pegi..kesian pulak yang tinggal kat umah tu
pegi Kuala Sepetang jangan tak rasa mee udang.Yang ni bukan mee udang mak jah tu.Yang…

Al-fatihah...perginya kekanda yang tersayang.

Image
Tanggal 16hb. September 2015  jam 4.00 am pergi nya kakak ku tersayang di IKN Putra Jaya dengan membawa derita penyakit barah payu daranya.Semoga dia tenang disana.Lebih setahun dia menderita penyakit barah tanpa pengetahuan anak2 dan adik2nya dan abah.hanya suaminya sahaja yang tahu deritanya.Dia lebih suka menanggung deritanya sendiri bersama suami tanpa menerima apa2 rawatan.Pada hari raya puasa yang kedua baru la dia menyerah diri ke hospital kerana tak berkemampuan lagi menanggung derita kerana ehilangan banyak darah,Gambar di bawah ada kenangan berhariraya tahun lepas dia bersama keluarganya.Inilah kenangan hari raya terakhir bersama dia.
Kesedihan ku bertimpa2 tanggal 25hb septembar 2015...Pak mertua pula pergi menemuai penciptanya,Terpaksa redha dengan ketentuannya.Sepanjang minggu ini terasa lesu rasanya badan harap bulan Oktober ni tiada apa2 lagi kejadian yang datang.Bulan Oktober ni anak2 nak periksa pt3 dan upkk harapa anak2 dapat cukup rehat untuk hadapi peperiksaan.

Cerita hari Sabtu...menalam keladi

Image
Ha ini lah dia projek hari Sabtu ..talam keladi ni ada jiran order. Alhamdulillah rezeki bulan Ramadhan.

Aduhaiii...lamanya tk menulis

Image
Dari tajuk dah tau kan berapa lama dah tk menulis.Pada hal hari2 buka blog,cuma mode nak menulis je..tak de
Tak de idea nk tulis apa. Pada hal banyak venda nak cerita tapi fikir juga ada ke orang nak baca.
Apa Ada kesah orang nak baca ke tak nak baca ke.Biar la blog ni tuk luahan rasa sendiri.
Ada 2 cerita nk cerita kt sini .hahaha macam best la sangat kan huhuhu.sejak 2 menjak ni ada aktiviti baru Ku buat.Aku dah start buat senama bila ada masa terluang,biasanya sebelah petang la.Jalan cepat kt taman permainan kt tmn perumahan.Tujuan buat senaman ni bukan la nak badan cantik ...tapi tuk kesihatan diri .Setiap kali Ada temu janji je ngan Dr. Ada je Dr.komplen..nape tk jaga makan LA..gula dalam darah tinggi ..Bp naik la.Jenuh nak jawap..dos ubat asyik bertambah je...
Aduhaiii..tapi alhamdulillah sejak buat senaman ni badan rasa sihat Dan ringan.Spare tayar dah kurang dah. Baju dah banyak yang longgar..Harap jumpa Dr. Kali ni OK je.

Cerita kedua lak...aku cuba berniaga kuih secara kecil…