Posts

Showing posts from May 22, 2011

Chow Kit Road yang penuh memori...

Image
Chow kit Road..penuh dengan kenangan sewaktu zaman kanak2,zaman remaja dan zaman sebelum menamat zaman bujang.Di pasar chow kit lah temapt membeli barang basah ikan sayur daging.Emak mesti bawak kita orang(aku dan kakak) untuk membeli barang kalau tak sekolah supaya tahu mana tempat yang dapat murah dan tempat emak selalu beli.Peniaga2 buah tetap masih ada disini..tapi mungkin PATI kut,sebab dari bunyi bahasa nye pun lain.Orang yg berkunjung kesana pun ramai PATI INDON.Ingat masa remaja umur dlm lingkungan 15thn emak selalu ikut abah out-station kami ,aku dan akak aku selalu gi pasar chow kit untuk beli barang2 basah masa tu emak tinggal kan duit rm 50 je tu untuk seminggu..kita orang belanja rm 10 sehari..cukup tu macam2 boleh beli,sekarang jangan harap le...Rm 50.00 sehari je hilang dari pandangan ....
tu dia amik ko..hahaha. punya besar nye tempat kuah bihun sup kedah..macam kapal..kawasan ni dulu2 tempat aku dating..makan laksa...sekarang tak lalu nak makan kut...hehehe
mari,mari...…

Ke Kuala Lumpur....

Image
Pada Ahad lepas kami sekeluarga ke Kuala Lumpur sebab nak daftar anak ke2 kat Kolej poly-tech Mara kat Taman Shemelin Cheras pada hari Isnin nyer. Dia amik Diploma perakaunan dengan kerjasama UITM..yuran sama cam UITM gak, diploma pun under UITM gak.Dia dapat juga tawaran ke Politeknik...nak gak pegi KPTM juga tak boleh nak halang.

Gambar ni tika tamat latihan PLKN ,kurus le sikit,sekarang ni makin besar dari abah dia,ibu dia jangan cakap la.Dia ni manja sikit mana tak nyer..umur 4 tahun masih menyusu badan dan baru nak dapat adik.Dan dari kecik memang comel,tapi tak le macam budak2 lain kalau comel tu dah jadi montel dan obesiti.Semoga dia berjaya hendaknya dalam pengajian nyer..dan tak main2 lagi,fokus kat pelajaran.

Sambil hantar anak tu..sempat jugak jalan ke Chow Kit Road tempat yang penuh memori waktu kecil ku dulu, sok le upload gambar..