Posts

Showing posts from 2014

Taniah Muhammad haziqq...ibu sentiasa mendoakan kejayaan mu

Image
Pada 26hb nov 2014 berkonvo la anakanda  Muhammad Haziqq..tahniah ibu ucapakan ..dengan segala jerih payah menghabiskan diploma dalam jurusan Acc.Ni sambung pulak digree kat Serawak pulak tu.Jauh la pulak selalunya cuti semester balik Ipoh...rasanya kali ini idak le kut.Duk sana dekat sebulan dan banyak komplen tentang makan..biasa la makan yang kita tak biasa makan tak penuhi citara rasa kita la....huhuhuh kesiannya. Masa hadiri konvo kami berkesempatan ronda Kuala Lumpur.Bawak anak2 yang tak pernah pegi tugu kebangsaan.


GG(panggilan manjanya) jaga diri di perantauan.Semoga kali ini mendapat segulung ijazah pulak.Ibu sentiasa doakan kejayaan GG.

Ihana Scarf

Image
Saya ingin memperkenal kan jenama produk saya iaitu Ihana Scarf. Gambar ini ada lah produk saya.Saya buat dalam skala yang kecil dahulu.Ada sesiapa yang berminat boleh la email kat saya di alamat jiwakacau64@gmail.com.




Shawl Bersequin

Image
Hari ni nak tunjuk pulak shawl bersequin pulak.Wide shawl lebar 30' panjang dalam 2m didatangi dalam dua warna hijau dan merun .Ada yang berminat boleh email saya .Ini email add saya jiwakacau64@gmail.com

Cuba berniaga le pulak......

Image
Sekarang tengah cuba nak berniaga shawl kecil-kecilan di online . Bermula daru buat shawl sendiri dengan office mate kongsi beli kain chifon 2m warna pink magenta.Dari situ dapat idea buat shawl n cuba jual kat kawan2 rapat dan di fb..


harap bisnens ni mendapat sambutan dai kawan2 blogger...saya jual tak mahal.Boleh cari shawl saya ni di Fb ..Ihana Scarf.

Salam Syawal...Lama beno cuti berblog

Image
Assalamualaikum wbkt...
Lama beno rasanya cuti berblog...
Bukannya apa tak ada idea apa nak tulis
Cerita banyak...
tapi entah la...

Ni nak cerita pasal raya lemas
Dah 3kali raya tanpa mak...
mak pegi 2ramadhan tahun 2012..
kali ni raya ngan abah..
walaupun abah nampak gembira ank2nya yg 2 org balik,adikku beraya di KL bersama mertua
tapi nampak jiwanya kosong
kekasihnya sehidup semati tiada disisi
hidup sendiri di kampung..
masih enggan duduk dengan anak2..
enggan meninggalkan biliknya,katilnya,rumahnya dan segala kenangan bersama emak..




Al-Fatihah untuk penumpang2 MH370

Dah lama tak menulis di blog ni......

Image
Tahun 2014 dah hampir 3 bulan berlalu nape la malas nak update blog...huhuhu.Tak ada idea nak menulis..cerita banyak nak tulis tapi..tak tau mana nak mula.Tapi ini pun dah cukup baik ...tanda2 nak menulis balik tu ada balik.



Kerja di pejabat perlu disiapkan dengan berapa segera tapi mood semua nya hilang agaknya faktor usia banyak mempengaruhi juga kut.Rasa letih dan mengantuk sentiasa hinggap dalam diri.Agaknya macam mana la kalau keja kerajaan terpaksa kerja sampai umur 60 tahun.Ini baru masuk nak jadi warga emas dah rasa layu ..tak macam dulu2 keja boleh tekun.Agaknya aku perlu pencen awal huhuhuh tapi anak masih bersekolah rendah...kena fikir banyak kali gak ni.Di usia begini elok rehat dan pegi menghadiri majlis ilmu.


Kita jamu mata sekejap denga bingka durian .Gambar lama layan je la.