Posts

Showing posts from March 31, 2013

Hujan Sepanjang Minggu....

Image
Sepanjang minggu ni hujan sesaja diIpoh ni...masuk jer tengahari...mula le mendung...tapi masih panas terik..Masuk jer petang mula gelap gelita...dan hujan tak henti sampai malam.Dah berapa hari anak2 benih tu tak disiram.

Cuti setengah hari...

Image
Hari ni cuti setengah hari sebab pagi tadi pegi hospital buat pemerikasan kencing manis.Hari ni amik darah untuk buat ujian gula dalam darah, ujian air kencing, test mata dan Ecg(jantung).pada 17hb nanti baru jumpa Dr. dan boleh tau la result ujian2 yg dilakukan tadi...nanti boleh la dengar leteran Dr. bla..bla..bla..semalam dah jumpa pakar pemakanan..dia cakap waktu makan aku teruk...tak ikut aturan...

Lepas jer jumpa buat test semua tu...melantak Nasi tomato yg dibuat sendiri..huhahaha..amik ko.Sejak petang semalam sekat makan..ari belasah makan sedap huhuhu..tapi air manis masih tak minum tu pantang..hehehe kekadang pantang jumpa belasah jugak
Nasi Tomato,ayam masak merah dan jelatah..perghhhhhhh

Pokok Cili semakin galak berbuah...

Image
Pokok cili ni tumbuh dengan sendiri..dah berbuah ..macam cili merah..tapi kurus jer..macam cili api akar je..kita tengok le bila dia masak nanti.Galak jugak la dia berbunga dan mengeluarkan buah.Dalam satu bekas tu ada daun kesum dan anak terung.


Yang bawah ni pulak anak tomato..rasanya banyak juga disemai ...tapi syukur mau juga dibercambah..nak sediakan tapak untuk dia membesar..


Rindu kat tuan tanah ni..

Image
Dah seminggu abah pegi umrah.Semalam balik kg. mesin rumput jangan bagi semak sangat.Bila abah balik nanti abah tengok tanah dia bersih jer...
Rindu ngan arwah emak...harap emak damai disana..
Rindu juga dengan abah semoga dia mendapat umrah yang mabrur ...