Posts

Showing posts from January 16, 2011

Mee Udang Kuala Sepetang

Image
Semalam dari Gerik berjalan hingga ke Taiping...singgah ke rumah MIL kejap ,sembang2 pas tu beransur nak balik kononnyer..Hehehe.. "my laki" tukar rancangan ajak gi Kuala Sepetang kononnyer nak makan kari ikan sembilang n mee udang.Singgah le ke satu kedai makan yg ada tulis kedai makan mee udang n kari ikan sembilang. Ok..kita berhenti disini warung tu ada jual mee udang n kari ikan sembilang..

dengan rasa terujanya terus le duduk dengan tak yah tanya lagi ..minta kari ikan sembilang ..hampeh..dengan vangganyer..pelayan tu cakap mee udang ada le..kari ikan sembilang tak ada jual..apa nak di kato..order je le mee udang...hemmmmmmm...idak le sedap sangat..

Tak pe le next time kita try warung Mak Jah pulak.......

As- salamualaikum..selamat petang..

hari ni rasa cam nak demam jer..penat sangat..semalam sakan berjalan .Semalam pegi jalan ke Gerik ikut "my laki" gi kerja..lawat post guard dia.Bertolak dari rumah pukul 10 dan singgah sarapan kat tanah hitam, chemor makan mee hoon sup..sedap .Myra nyer tak abis..ibu bagi habis..

Sampai ke Gerik dekat kul 12.30 thari..perut kenyang lagi...tapi orang dah nak pelawa makan ..ikut jer..makan ikan keli bakar cicah air asam..dekat Gerik ni mesti lah terkenal denang ikan sungai..aku ni pun agak pelupa gak nak ambil pic..camera bawak...rugi2.lepas bersantap nak gi Selama pulak..jauh nyer perjalanan ..ikut jalan pintas tak lalu bandar Taiping...punya la jauh nyer..
jalan nyer sunyi..sesekali baru ada kereta lalu..silap hari bulan kalau kereta rosak ke habis minyak ke haru dibuatnyer...