aduhai..ni yg malas jumpa dr. ni...............

Arini pegi jumpa dr.follow up untuk kecing manis...keputusan bsp ok jugak la masa puasa 6.6mmol..lepas buka posa 9.00mmol..tekanan darah ok...cuma yg tak gemor nak dengor keputusan scan buah pinggang....
dr... buah pinggang puan ada bengkak sikit...saya tak boleh nak buat..nanti saya refer puan ke pakar...kat sana nanti pakar akan buat scan lagi...ayooook..rasa mahu pengsan ...tu satu hal

dr..keputusan scan puan ni ..puan ada faibrod...tapi kecik je..tak perlu risau ..kita pempuan semua ada faibrod...dua kali nak pengsan di buatnya....

tu la agaknya ye kenapa org tak nak wat medical check up..nanti semua terbongkar.....
biasa la tu dah masuk 4 siri...umur tak berapa nak muda..redah dan redho.Nanti ada temujanji pada 28/2/2012 untuk scan lebih detail.

Nasib baik ubat kecing manis tak bertambah..tapi selalu ngelat jugak...ikut dan makannya..

no stok ubat yg baru amik....jangan risau tak abis punya.....
ni ubat antibiotik..untuk kencing berkuman...
ni ubat untuk urat saraf...bukan ubat sebenarnya cuma vitamin je untuk urat saraf yg dah rosak..kaki sentiasa je kebas.vitamin ni beli kat farmasi..hospital tak bekal kan...

Nasib baik la tak ada ubat jantng la..darah tinggi la.....kenyang makan ubat nampaknya..


Comments

  1. Yani...
    i pun rasa kenyang setiapkali kena makan ubat 2x sehari...
    tapi elok kita tahu daripada kita hanya mendapat tahu bila dah terlambat....
    Contoh jika kanser... terus tahap 4...
    hanya ada sebulan saja hidup...
    sanggup?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sup ikan Gruk-gruk ..untuk org dlam pantang

Pokok Mata Kucing